MUZT repeteert zondag 11 maart voor musical Spamalot in Theater Sneek

Sneek

De ruim 70 leerlingen van MUZT Musicalopleiding, onderdeel van Kunstencentrum Atrium, repeteren op zondag 11 maart van 13.00 tot 17.30 uur in Theater Sneek voor de musical Spamalot. De voorstelling is in april zesmaal te zien in de grote zaal van het theater.

Met Spamalot stapt MUZT af van de gebaande musicalpaden. De film Monty Python and the Holy Grail uit 1975 vormt de basis voor de dolkomische familievoorstelling. Het verhaal is een parodie op de legende van Koning Arthur en zijn zoektocht naar de heilige graal.

Arthur, reizend met zijn bediende Patsy, vraagt enkele ridders hem te vergezellen. Onderweg ontmoeten ze bijzondere types die niet altijd zijn wat ze lijken. Sprookjesfiguren, wilde konijnen, vliegende koeien, spottende Fransozen en koene, genderneutrale ridders. 

Met nummers als ‘Eén voor allen’, ‘Een lied dat klinkt als dit’ en ‘Sterren van TV’ is de musical een ware uitdaging voor de talenten van MUZT, waarbij opvalt dat de humor van Monty Python van alle tijden is. Hier en daar is de tekst aangepast en zijn er grappen van de spelers toegevoegd. De voorstelling zal in het Nederlands worden gespeeld.

De regie is in handen van Iréne Martin. Dennis Dronkers en Raymond Guzman tekenen voor respectievelijk de zang en choreografie. De kaartverkoop loopt via theatersneek.nl.

MUZT Musicalopleiding is de vierjarige opleiding voor musicaltalenten van 13 tot en met 19 jaar uit heel Friesland. In haar tienjarig bestaan heeft MUZT voorstellingen gemaakt die voor de professionals niet onder doen, waaronder Meermin, Poppins en in 2017 Petticoat. Ook zijn er speciale optredens. Zo zong een groep leerlingen mee met het lied ‘Seis oere thús’ van Nynke Laverman bij de opening van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. Iedere vrijdag en met regelmaat in het weekend repeteren de MUZT-leerlingen om de zang-, dans- en acteerscènes onder de knie te krijgen. Always look on the bright side of life is inmiddels het motto geworden van de spelers; doorzetten en blijven lachen.

Data en aanvangstijden Spamalot: 
Vrijdag 13 april 2018:    19.30 uur
Zaterdag 14 april 2018: 19.30 uur
Zondag 15 april 2018:   14.30 uur en 19.30 uur
Zondag 22 april 2018:   14.30 uur en 19.30 uur
Locatie:                        Theater Sneek, Tüöttenzaal
Entree:                         16 euro (kaartverkoop via theatersneek.nl en aan de kassa)

 

 


Auteur

redactie