DEBASIC sluit in Noorderkerk Topzondag met Koffiegeur-seizoen af

Sneek

DEBASIC verzorgt op zondag 18 maart om 11.30 uur in de Noorderkerk in Sneek een swingend optreden. Het pop- en jazzorkest wordt daarbij vergezeld door zangeres Janneke Brakels en zanger Mark Riemer.

Het concert is de vijfde en laatste uitvoering van het Topzondag met Koffiegeur-seizoen 2017-2018. Sinds de oprichting in 1992 door Anne Oosterhaven is DEBASIC uitgegroeid tot het grootste begeleidingsorkest van Noord-Nederland. De groep staat onder leiding van Theo Brouwer.

In de eerste jaren, toen nog als de Basic Big Band, speelde het orkest het gebruikelijke bigbandrepertoire. Doordat theaters en bedrijven in toenemende mate een brede doelgroep wilden bereiken, werd de muziekkeuze meer divers. Onder de nieuwe naam DEBASIC Pop en Jazz Orkest trad de groep de afgelopen jaren op met veel bekende solisten, zoals Ellen ten Damme, Xander de Buisonjé, Madeline Bell, Nynke Laverman, Toots Thielemans en Wouter Hamel. In november 2017 vierde DEBASIC in Theater Sneek haar 25-jarig jubileum met onder meer Charly Luske als gastzanger.

DEBASIC treedt op in verschillende formaties. DEBASIC Pop- en Jazzorkest bevat saxofoons, trombones, trompetten en een ritmesectie. DEBASIC XL, dat de afgelopen drie jaar het Rabo Sneekweek-slotconcert verzorgde, bestaat tevens uit strijkers, dwarsfluiten en andere instrumenten. Bij DEBASIC XXL wordt er samengewerkt met een volledig symfonieorkest.

 

 

 


Auteur

redactie