Dineke Brouwer: ,,Ik schrijf wat in me opkomt”

Sneek

Onlangs kwam Voorbij de sterren uit, het eerste boek van Dineke Brouwer uit Sneek. Het bevat ondermeer een 22-tal parabels, verhalen uit het dagelijks leven in eenvoudige woorden.

Het pand aan de Suupmarkt is ingericht in warme, zonnige tinten. Ze staan symbool voor de vrouw Dineke Brouwer; warm, hartelijk en oprecht geïnteresseerd. Ze is bijna 80 jaar, maar oogt stukken jonger. Nog altijd werkt ze met veel plezier in haar eigen praktijk voor natuurgeneeskunde ‘De ANKH’.

Haar ervaringen uit de praktijk deelt ze nu in ‘Voorbij de sterren’, net als een aantal parabels en ervaringen uit een periode in haar leven waarin voor haar nog veel onduidelijk was. Ze vertelt graag over hoe het boek tot stand is gekomen.

,,Op een ochtend staarde ik wat voor me uit over de Suupmarkt, de ramen stonden open en ik voelde ineens de behoefte om te schrijven. Meteen gingen er bij mij allerlei luikjes open. Zo schreef ik onder andere over mijn eigen leven in de vertelling ‘de oude boom’. Het is gebaseerd op een cliënt van me die aan leverkanker leed”, vertelt Dineke. ,,De man had genoeg gestreden vond hij zelf, de familie wilde hem graag bij zich houden.”

,,Ook komt er een verhaal in voor waarin een kind vragen stelt aan God, mijn eigen zoon deed dat als kind. De parabels en andere verhalen zijn in een periode van ongeveer 10 jaar ontstaan, ik had ze opgeslagen in mijn computer. Mijn omgeving spoorde me aan er eens wat meer mee te doen. Daarom benaderde ik een redacteur en een drukker, zij hebben mij allebei enorm goed geholpen. Met de redacteur had ik bijvoorbeeld een half jaar lang iedere dag contact over het boek. Ik leerde daardoor veel over mezelf, hoe ik op feedback reageer bijvoorbeeld.”

Lees het complete artikel vandaag in het Sneeker Nieuwsblad.


Auteur

redactie