Nordwin blij met groter gebouw

SNEEK

Blije gezichten vanmiddag in het Nordwin College. Leerlingen, personeel en schoolbestuur vierden samen met alle betrokkenen zoals architect, bouwer en installateur de officiële ingebruikname van de vernieuwbouw.

De school aan de Harste is voor een bedrag van ongeveer drie miljoen verklost en uitgebreid met circa elf klaslokalen. Die zijn te vinden in de twee nieuwe bouwlagen die bouwer Friso min of meer om de bestaande bebouwing heen bouwde.

,,Het was soms even flink spannend, met name vanwege de strakke planning”, sprak John uit oude Groeneveld van het bouwbedrijf uit Sneek. De architect koos voor een kleurstelling van donker groen naar lichtere tinten zodat het flink hoger geworden gebouw visueel ’op gaat in de omgeving’.

Dankzij de duurzame uitbreiding van het schoolcomplex met wel tamelijk steile, maar binnen de veiligheidsnormen vallende trappen, keert MBO 1&2 en een deel van de bovenbouw VMBO-groen terug op de hoofdlocatie. De school is blij van de dependance aan het Kaatsland verlost te zijn.

Tegelijk met de uitbreiding is de begane grond en de eerste verdieping van het uit 1985 stammende schoolgebouw is gemoderniseerd. De hoofdentree is een stuk ruimer geworden, klaslokalen zijn opgeknapt en er zijn nieuwe toiletgroepen geplaatst. De grondig opgekalefaterde kantine verdient, getuige de gewonnen prijzen, in alle opzichten de betiteling ’gezonde kantine’.

De school is ook dolgelukkig met het gezondheids- en technieklokaal. Directeur Kees Bruin complimenteerde zijn personeel en leerlingen met de wijze waarop ze zich door de bouwperiode heen hebben geslagen. Hij sprak verder van een bouwproces vol uitdagingen om van te genieten en te leren met als resultaat een prachtig mooi gebouw dat dito onderwijs verdient.