Opwarmen voor At the Watergate

Sneek

Jonge muzikanten uit heel Europa, circa 7.000 in totaal, treden van woensdag 9 tot en met vrijdag 11 mei op in Sneek bij At the Watergate. In dezelfde week organiseert Cultuur Kwartier Sneek als opwarmer een tweede muziekfestijn met veel regionaal talent.

Bij Kunstencentrum Atrium in Sneek en even verder bij de bibliotheek vinden op dinsdag 8 mei en woensdag 9 mei optredens plaats van een groot aantal talentvolle bands, korpsen en ensembles uit heel Friesland. Van een saxofoonkwartet tot het Sneeker Kamerorkest; alle groepsformaten en genres zijn vertegenwoordigd. Onder de deelnemers bevinden zich veel leerlingen van het kunstencentrum, vertelt programmeur Kees Romers. ,,Zo gaan docenten van Kunstencentrum Atrium zich tijdens de twee festivaldagen met allerhande ensembles en muziekprojecten presenteren.”

 

Rasmuzikant Romers, saxofoondocent bij Kunstencentrum Atrium, is het organiseren van publieksevenementen wel toevertrouwd. In Sneek is hij al jaren een van de drijvende krachten achter de muziekfestivals VERS! en Út Sneek. Voor 8 en 9 mei heeft Romers een aantal bijzondere dingen op stapel staan. “Klarinettist en Atrium-docent Luc Feikens gaat met andere klarinetdocenten een spektakelstuk brengen op de woensdag”, verklapt Romers alvast. ,,Hiervoor wordt de gehele dag door jonge klarinettisten uit Duitsland en Súdwest-Fryslân gerepeteerd. Het resultaat is ’s avonds te bewonderen tijdens de officiële opening van At the Watergate bij de Waterpoort.”

Lees het complete artikel vandaag in het Sneeker Nieuwsblad


Auteur

Sjoerd Stiensma (Eind)redacteur Sneeker Nieuwsblad