Wessel Horlings rijdt zich in de kijker

Wessel Horlings uit Heeg van het Merito Skate Force team heeft het afgelopen weekeinde met een vijfde plaats meer dan verdienstelijk gepresteerd tijdens het NK-marathon voor junioren in Enschede.

Achter drie rijders met een halve ronde voorsprong pakte Wessel Horlings in de sprint van het peloton een moie tweede plaats die uiteindelijk dus goed was vor een vijfde eindklasering. Zondagavond raad Horlings de finale van de regio noordoost in Groningen verreden. Ook nu reed het lid van De IJsster een sterke wedstrijd. Afgetekend werd de pelotonsprint gewonnen. Het betekende een ondankbare 4e plaats net naast het podium.

Gerben Gerbrandy (STB) sleepte een mooie derde plaats uit het vuur. Volgend seizoen zal het Merito Skate Force team uitgebreid worden met een tweetal sterke rijders zodat Wessel en Mike Dogterom (ook IJssterlid) garant kunnen staan voor podiumplaatsen. De dames van Merito Skate Force behaalden dit marathon seizoen liefst zeven overwinningen in de regio noordoost. In de afsluitende finalewedstrijd sprintte Vera Lou Gemser (IJsster en Skate Force) naar een mooie derde plaats.

Maaike Verwey (IJsster en Skate Force) is in het eindklassement keurig op een tweede plaats terug te vinden. Silke Jellesma (IJsster) reed top tien terwijl Sjoerd IJsma (IJsster) bij de C2 een twaalfde stek voor zich opeisteen en Peter Visser 21e werd. Bas Ludeman(STB) reed bij de masters naar een achtste plaats.


Auteur

redactie