Blokfluitensemble en harpduo bij Topzondag met Koffiegeurkoffie

Sneek

De Topzondag met Koffiegeur van zondag 18 februari vanaf 11.30 uur in de Noorderkerk in Sneek staat in het teken van de blokfluit en de harp met een dubbelconcert van het Cohda Kwartet en Nierop en Vijselaar. Het Cohda Kwartet bespeelt allerlei blokfluiten, van een sopraan van dertig centimeter tot een contrabasblokfluit van bijna twee meter. Nierop en Vijselaar laten het publiek kennismaken met de grootsheid en alle klankkleuren van de harp. 

Het Cohda Kwartet bestaat uit Marit Darlang, Lies van der Grient, Stephan Esmeijer en Anneke Hoekman. Zij geven les aan diverse muziekinstituten en hebben een eigen lespraktijk. Van der Grient is docent bij Kunstencentrum Atrium. Bij hun Topzondag-optreden ‘Dingen die Swingen!’ speelt het Cohda Kwartet jazz, klassiek en wereldmuziek. Het programma bestaat uit werken van Glen Shannon, Mozart/Rimski-Korsakov, William Byrd, Peter Shott, Tarquino Merula en Georg Philip Telemann.

Het harpduo Colet Nierop en Marije Vijselaar, docent aan Kunstencentrum Atrium, vertellen tijdens hun optredens graag anekdotes over de geschiedenis van het instrument en componisten. Hun Topzondag-programma ‘Quatre-vingt quatorze cordes’ (twee keer het aantal snaren op de harp) neemt de luisteraar mee op een boeiende reis door de eeuwen heen. Een kennismaking met de harp in al haar facetten. Van Bach tot Granados en verder, van klassiek tot aan Frans impressionisme.

Topzondag met Koffiegeur is een serie kamermuziekconcerten in de Noorderkerkzaal in Sneek. Bij de optredens zijn vaak docenten betrokken van Kunstencentrum Atrium, onderdeel van Cultuur Kwartier Sneek. Veel Atrium-docenten zijn naast hun onderwijspraktijk actief in professionele ensembles. Een Topzondag met Koffiegeur geeft hen en andere topmuzikanten de gelegenheid om in een sfeervolle ambiance op te treden.

 

 


Auteur

redactie