Jongeren uit Sneek brengen hun poëzie op de planken

Sneek

Jongeren van het RSG Magister Alvinus uit Sneek en het Marne College uit Bolsward brengen dinsdag 13 februari vanaf 14.00 uur in Theater Sneek poëzie, dans en muziek op de planken tijdens de VERS PoëzieRevue.

Jongeren van deze scholen schreven in de afgelopen weken hun eigen gedicht. Zij doen allemaal mee aan VERS 2018: een landelijke poëziemanifestatie met het hele jaar door lessen en activiteiten rond de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs. Een selectie van deze jonge ‘dichters’ in de dop brengt in een wervelende literaire theatershow hun eigen werk op de planken.

De gedichten van de jongeren worden afgewisseld met urban dance van Turn it Loose, een voordracht van dichter en VSB Poëzieprijsgenomineerde Charlotte Van den Broeck en een optreden van zangeres Joy Wielkens met Vlado Spisiak op gitaar. De presentatie is in handen van dichter Tsead Bruinja.

Een deskundige jury selecteert aan het einde van de show een aantal finalisten. Na de voorronde in Sneek gaan zij op 19 en 20 april naar DEStudio in Antwerpen voor een uitgebreide poëzie meet-up met dichters, schrijvers, performances en een bijzondere afsluiting op het podium. De jury bestaat uit Charlotte Van den Broeck, dichter Tjitse Hofman en Sigrid Kingma, dichter en recensent.


Auteur

redactie