Europa kinderhulp Friesland zoekt vakantiegezinnen

SNEEK

De vrijwilligers van Europa Kinderhulp Friesland staan voor de grootste uitdaging sinds jaren. De goede resultaten van de zomer van 2017 verbeteren om nog meer kansarme kinderen de mogelijkheid te geven hun vakantie in Friesland door te brengen.

Het gaat om kinderen uit de achterstandswijken in Duitsland, België, Frankrijk en Nederland, die niet de mogelijkheid hebben om met hun eigen gezin op vakantie te gaan.

Aan de vrijwilligers van Europa Kinderhulp Friesland zal het niet liggen. Nu al zijn ze bezig de voorbereidingen te treffen die dit resultaat mogelijk moet maken. Maar ook zij beseffen dat alles daarbij zal afhangen van de bereidheid van de Friese vakantiegezinnen om één of meerdere kinderen in hun huis te willen opnemen. Niet het resultaat van de uitdaging geldt maar wel, dat er nog meer kinderen dan in 2017 kunnen ervaren wat het is dat er naar je wordt omgekeken. Samen eten, samen spelen en om gewoon kind te kunnen zijn.

Door ruim twee weken in de zomervakantie in een andere omgeving te zijn, kunnen ze op adem komen. Ze hoeven geen luxe uitstapjes of dure fratsen, maar gewoon meedraaien in het gezin.

Info via Joke de Vries, 0518-841942 of friesland@europakinderhulp.nl.