VC Sneek houdt schade beperkt in Zwolle

Zwolle

ZWOLLE VC Sneek hield zaterdagavond de schade beperkt in Zwolle. De nummer twee van de eredivisie kwam met 2-0 in sets achter, maar sleepte er uiteindelijk nog een punt uit. Zwolle kon zodoende slechts een punt de achterstand op de ranglijst af knabbelen.

ZWOLLE VC Sneek hield zaterdagavond de schade beperkt in Zwolle. De nummer twee van de eredivisie kwam met 2-0 in sets achter, maar sleepte er uiteindelijk nog een punt uit. Zwolle kon zodoende slechts een punt de achterstand op de ranglijst af knabbelen. De setstanden waren 25-23, 25-21, 13-25, 24-26 en 16-14).  Met nog twee competitiewedstrijden op het programma bedraagt de voorsprong op achtervolger Zwolle nog 4 punten.
Sneek moest in de eerste set een 17-21 prijsgeven. De tweede set ging lang gelijk op. Maar boven de 20 punten sloeg Zwolle toe. In de derde set bouwde Sneek de 7-14 voorsprong uit tot een stevige 13-25 setwinst. in de spannende slotfase van de voor Sneek belangrijke vierde set werd het 24-24 waarna de bekerhouder toe kon slaan: 24-26. In de laatste set was het Zwolle dat vanaf 14-14 door pakte zodat Sneek in 2018 op een zege bleef staan. Woensdag mag de ploeg van Petra Groenland proberen een 3-1 achterstand in de halve finale van de beker ongedaan te maken tegen Eurosped. Het duel begint om 20.00 uur.