MUZT zingen mee tijdens opening LF2018

Sneek

Een groot aantal leerlingen van MUZT Musicalopleiding en KinderMuziekTheater (KMT) - beiden onderdeel van Kunstencentrum Atrium - treedt morgen 27 januari op tijdens het openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân 2018 in Leeuwarden.

De kinderen en jongeren zingen ’s avonds tussen 21.15 en 22.15 uur onder andere het officiële LF2018-openingslied vanaf een metershoge Oldehove-toren op het Gouverneursplein. Met artiesten op twee andere Oldehovens in de binnenstad wordt dankzij een videoverbinding een groot orkest gevormd. Op het Wilhelminaplein treden het Noord Nederlands Orkest, Nynke Laverman en anderen op. Het Pasveerkorps, Piter Wilkens en rapper KUÒ bevinden zich op het Oldehoofsterkerkhof. De MUZT- en KMT-leerlingen krijgen op het Gouverneursplein gezelschap van Lucette van den Berg, Shaza Hayek, die in het Jiddisch en Arabisch zingen, en Iris Kroes. Verder zijn op de drie locaties allerlei muzikanten, koren en dansers van de partij. De regie van het spektakel is in handen van Tryater en wordt live uitgezonden bij NPO 1. MUZT Musicalopleiding en KMT zijn de enige koren met kinderen en jongeren die meezingen tijdens het optreden. De lessen van MUZT Musicalopleiding en KMT vinden plaats op de leslocatie van Kunstencentrum Atrium in Sneek. Kunstencentrum Atrium is op zaterdagavond ook vertegenwoordigd in de Prinsentuin in Leeuwarden waar om 19.15 en 21.00 uur nabij de muziekkoepel ‘A Wintertale at the Watergate’ wordt opgevoerd. De theater-, muziek- en dansvoorstelling is een voorproefje op het At the Watergate-festival, van 9 tot 11 mei in Sneek. Dansleerlingen van Kunstencentrum Atrium en de band Ananazz treden op. De artistieke leiding ligt bij Afke Brenninkmeijer (choreografie) en Kees Romers (muziek).  

Auteur

redactie