Stadshistorie IJlst

IJLST

Hoe zit dat eigenlijk met die IJlster stadsrechten? Wie zijn er allemaal bepalend geweest voor het mooie Elfstedenstadje aan de Ee? Naast alle feestelijke, sportieve en culturele activiteiten zal ook de historie van de stad IJlst een belangrijk onderdeel van het jaarprogramma in 2018 zijn.

  Tijdens diverse lezingen worden aanwezigen meegenomen terug in de tijd. Als u helemaal in de sfeer wilt komen van het ontstaan van IJlst 750 jaar geleden, kom dan op dinsdag 6 februari 2018 om 19.30 uur naar de Mauritiuskerk. Tijdens de eerste levendige vertelling ‘750 jaar stadsrechten en de geheimen van Sikko Sjaerdema’, neemt IJlster Jan Tabak de aanwezigen mee terug in de tijd in een beeldend verhaal.   Deze vertelling vormt de eerste van een unieke reeks van 9 IJlster verhalen op locatie welke plaatsvinden in het jubileumjaar 2018. Deze eerste avond, inclusief een drankje, wordt gratis aangeboden door de Stichting IJlst 750 jaar.   Jan Tabak : ,,Op 9-jarige leeftijd kwam ik door omstandigheden in aanraking met het boek: “Der Vaderen Pand”, een boek over de vaderlandse geschiedenis. Dat boek gaf mij als jongetje een stevige historische basis. Dat kwam heel goed van pas toen ik in het onderwijs terecht kwam. Gretigheid naar de historische verbanden bleef, zeker toen ik in IJlst kwam wonen.” Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld via info@ijlst750.nl

Auteur

admin