Oude traditie herleeft bij het Stedelijk Muziekkorps Sneek

SNEEK

Ooit vaste prik voor de Snekers, het nieuwjaarsconcert in de Spil. Op 14 januari 2018 vanaf 14:30 uur zullen zij na lange tijd het nieuwe jaar, en hun oude traditie, weer inluiden met een spetterend matinee nieuwjaarsconcert. Het belooft een mooi concert te worden in Theater Sneek, wat voor hen geen onbekend terrein is.

Afgelopen november hebben zij ook al hun medewerking verleend aan het concert van het spoorwegmuseum met o.a. Maaike Schuurmans. Het concert zal in samenwerking zijn met de sopraan Margreet Rietveld. Zij verleent regelmatig medewerking aan concerten, cd-, tv- en radio-opnames. Zo was ze al te horen in vrijwel alle grote oratoria van o.a. Bach, Händel, Vivaldi en Mozart. Margreet maakt deel uit van diverse professionele ensembles als het kamerkoor Ars Musica, Cappella Amsterdam en Collegium Vocale Gent. Samen met een groep professionele strijkers en balletgroep ‘Attitude’ zal het Stedelijk Muziekkorps Sneek o.l.v. Tseard Verbeek een klassiek, maar zeer gevarieerd programma ten gehore brengen. Een nieuwjaarsconcert zoals een nieuwjaarsconcert hoort te zijn. Met na afloop een gezellige borrel in de foyer van het Theater om samen met het Stedelijk op het nieuwe jaar te proosten.

Auteur

Joshi Kuiper