Langhorst en Wagenaar azen op Sterke Man-titel

Sneek

Johan Langhorst uit Sneek gaat zondag 12 november proberen de titel Sterkste man van Fryslân af te snoepen van Arno Louwsma uit Bitgum. Andere uitdager is Jan Wagenaar uit Scharnegoutum die op zijn zevende titel aast.

Dat de titelverdediger dit niet zonder slag of stoot zal laten gebeuren mag duidelijk zijn. In totaal twaalf sterke mannen binden vanaf 12.00 uur de strijd aan in het WTC.

Jitse Kramer uit Leeuwarden, vorig jaar de sterkste man van Nederland, wil deze titel ook graag voor het eerst winnen en zal bij zijn favoriete onderdeel, het deadliften, misschien wel 400 kg van de grond tillen wat zeker een nieuw Fries record zal zijn Kelvin de Ruiter uit Surhuisterveen, wereldkampioen vrachtwagentrekken, hoort ook bij de favorieten, aldus Wout Zijlstra. De organisator uit Folsgare denkt ook dat er rekening moet worden gehouden met Pieter Karst Bouma uit Winsum, Nederlands kampioen Highland Games.

Bij de junioren tot en met 23 jaar is de 21-jarige Hans Kramer uit Sneek de grote favoriet.

De onderdelen zijn vrachtwagen trekken, deadliften, gewicht hoog gooien, gewichtheffen en de timberwalk.


Auteur

redactie