Nachtdierenexpeditie eendenkooi Goëngamieden zaterdagavond 9 september

Offingawier

Staatsbosbeheer houdt zaterdagavond 9 september een nachtdierenexpeditie in eendenkooi Goëngamieden bij Offingawier.

De expeditie is van 19:30 tot 21:00 uur. ,,We starten om 19.30 uur onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade met uitleg over welke nachtdieren er in en rondom de eendenkooi actief worden en hoe zij in het donker zo goed hun voedsel kunnen vinden. Dan pluizen we uit wat een uil eet en gaan we op pad langs lifetraps waarmee we onderzoeken welke muizen er in de eendenkooi leven en laten we ze daarna weer vrij. Vervolgens gaan we bekijken welke vissen ’s nachts actief worden", aldus boswachter Marjon Kommer. Rond zonsondergang komen de vleermuizen tevoorschijn. Met een speciale batdetector worden ze opgezocht. Opgeven is gewenst via m.kommer@staatsbosbeheer.nl of 06-20655675. De eendenkooi Goëngamieden ligt aan de Koaiwei 3a te Offingawier en is te bereiken vanaf de noordoostelijke ringweg van Sneek via de afslag Offingawier. U rijdt het dorp Offingawier helemaal door en bij de kruising met het witte huisje gaat u ook rechtdoor.

Auteur

redactie