Internationaal talent bij Muziek aan Luts

Balk

Muziek aan de Luts aan de Van Swinderenstraat 6 besteedt ieder jaar een concert speciaal aan jong talent, zondag 20 augustus om 16.00 uur met het Capriccio Quartet uit Hongarije.

Er wordt samengewerkt met The International Holland Music Sessions in Bergen Noord-Holland. Daar krijgt een keur aan internationaal talent masterclasses aangeboden en het resultaat daarvan laten ze in een selectief aantal gelegenheden horen. It Breahûs in Balk hoort daar natuurlijk bij. Om deze talentvolle jongeren een goede kans te geven bestaat het programma uit twee delen, gescheiden door een pauze. Er worden strijkkwartetten uitgevoerd van Mozart (nr 15), Bartók (nr 2), van Beethoven (nr 4) en het andante en allegretto voor strijkkwartet van Ligeti.  

Auteur

redactie