Sneekweekproms Zomerkoor met Jannet Rienks

SNEEK

De traditionele Sneekweekproms wordt op zondag 6 augustus om 20.00 uur weer gehouden met het Zomerkoor o.l.v. dirigent/saxofonist Jan Brens uit Sneek.

In de St.Martinuskerk (a.d. Singel) zal dit evenement voor de 7e keer worden uitgevoerd. Dit jaar zal de mezzo-sopraan Jannet Rienks uit Dronrijp de soli verzorgen. Jannet zong bij operakoor Amadeus en speelde hoofdrollen bij theaterkoor Animato uit Leeuwarden. In 2015 speelde en zong Jannet in het iepenloftspul ‘It deiboek fan Anne Frank’, dat ook de Gouden Gurbe-publieksprijs kreeg. Tegenwoordig is zij lid van het 11-koppige ensemble Koarbizznizz en het Noord Nederlands Concertkoor. Met het koor zingt zij mee met Caro Mio Ben en een paar andere liederen. Het Zomerkoor heeft in de afgelopen periode een aantal songs ingestudeerd. Naast de traditionele, aan water gerelateerde liederen, heeft de dirigent verschillende popsongs van een nieuw arrangement voorzien. Kaartjes à 10 euro (aan de kerk 12 euro) zijn verkrijgbaar bij Primera, Singel 10 .

Auteur

admin