Rockdienst U2 als opwarmer voor Slotconcert

SNEEK

 Meerdere kerken in Sneek hebben de handen ineen geslagen om voor het Sneekweek slotconcert op zondag 13 augustus vanaf 13.00 uur een gezamenlijke kerkdienst te houden. De U2 coverband verzorgt de muzikale omlijsting op een drijvend podium op de Looxmagracht in Sneek.

De kerkdienst wordt opgezet met songs van de bekende Ierse popband U2 in plaats van de gebruikelijke kerkliederen. Deze worden gespeeld door de beste U2 tribute band van Nederland, waarvan de zanger enorme gelijkenis vertoond met de originele leadzanger Bono van U2. De eerste rockdienst was bedoeld als een eenmalig experiment, maar binnen de kortste keren werd het, aangejaagd door interviews van dj Edwin Evers, Ruud de Wild en Giel Beelen en door reportages in programma als Hart van Nederland (SBS6) een kleine hype met een blijvend gevolg. Binnenkort is het 10 jaar geleden dat de eerste U2-dienst gehouden.

Auteur

Joshi Kuiper