Nieuwe brocantemarkt zaterdag in Balk

Balk

Wijnanda Schoemaker van Oan ‘e Luts Art & Brocante heeft het initiatief genomen voor het organiseren van een brocantemarkt zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur in Balk.

Een intieme markt met een beetje een Franse sfeer, aldus Schoemaker. Verschillende brocantehandelaren uit geheel Nederland komen dan naar Balk. ,,Als het slaagt, willen we daar een jaarlijkse traditie van maken. Voor de liefhebbers van brocante en gezelligheid dus een ware must. De markt is rondom de Rooms-Katholieke kerk aan de Raadhuisstraat . Oan ‘e Luts Art & Brocante is doorlopend op zoek naar mooie brocante, aangevuld met kunst. Schoemaker opent elk weekend de winkel en zorgt voor het mooie aanbod. ,,Best wel veel werk’, zegt Wijnanda, ‘maar erg leuk om te doen. Onze inkopen doen wij in België en Frankrijk. Daar bezoeken wij verschillende markten, soms groot, maar ook heel klein. Op die kleine markten vind je af en toe de meest bijzondere dingen. Daarnaast hebben we inmiddels een klein netwerkje opgebouwd met handelaren die we bezoeken als we in de buurt zijn. Vaak komen we terug met de auto vol, maar soms valt het tegen en hebben we niet veel ingekocht, maar wel een leuke dag gehad. Ook bezoeken we wel brocantefairs in Nederland. Puur voor de gezelligheid en om ideeën op te doen. Omdat er in onze omgeving niet veel gebeurt op dat gebied, besloten wij in Balk ook een brocantemarkt te organiseren."  

Auteur

redactie