Global Festival Edition van Sneek Connect

Sneek

Na het succes van de groep jongeren die het theaterstuk “Ik & de oorlog” (3-4-5. Mei) speelden in de bibliotheek van Sneek, geproduceerd door Stichting Haring & Hummus, is het tijd voor hun volgende evenement. Zondag 11 juni tovert de groep multiculturele jongeren tijdens ‘Sneek Connect – Global Festival Edition’ de Sneker bibliotheek om tot een grote speeltuin voor jong en oud.

Met het thema: ‘Ontmoet elkaar, ontdek samen’ zijn er tijdens het festival verschillende kleine podia waar van alles te beleven is, zoals interactieve theaterspellen en spelletjes voor jong en oud. Daarnaast kan er eten uit verschillende landen geproefd worden. Net zoals het evenement Sneek Connect dat plaatsvond in maart, vinden ook tijdens dit evenement tafelgesprekken plaats. Hierbij zijn vertalers aanwezig en krijgt iedereen de kans om een goed gesprek te voeren met iemand uit een andere cultuur. Het festival wordt om 14.00 geopend. Inloop vanaf 13.45 uur. Om 17.00 uur is het evenement afgelopen. Het evenement werkt met het zogeheten Pay Want You Want principe. Iedere bezoeker bepaalt zelf aan het einde van het festival wat hij of zij het waard vond. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van Bibliotheken Sneek, Stichting Haring & Hummus, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en onder leiding van sociaal ondernemers Sanne Kroezen en Hooman Nassimi.    

Auteur

redactie