Perfect Tool en The Eskies in Bolwerk

Sneek

The Perfect Tool beklimt zaterdag het podium van het Bolwerk in Sneek. Een dag later, op zondagmiddag vanaf 15.00 uur is  het de beurt aan The Eskies.

De Amerikaanse band The Perfect Tool is naar eigen zeggen ’s werelds beste Tool Tribute band. Een mening die wel wordt gedeeld door vele mensen, waaronder Tool bandleden Adam Jones en Maynard James Keenan. De muziek van Tool wordt omschreven als progressieve Metal, maar wordt de laatste jaren gedragen door een steeds breder publiek, zo stond de band als hoofdact op het Pinkpopfestival van 2006. Door de aanbevelingen liggen de verwachtingen dus hoog, en die worden zeker ingelost. Niets ontbreekt in de show van The Perfect Tool. Een megafoon, mooie visuals, de houding van de zanger... Eerder werd het album Enima integraal gespeeld, aangevuld met enkele andere nummers. Tijdens het concert in Sneek wordt het album Undertow integraal gespeeld. Ze noemen hun muziek zelf ‘Gentlemen's Gypsy Folk’. The Eskies zijn dan ook muzikale globetrotters, van een zilte wals naar een Italiaanse tarantella, van een begrafenismars met koperblazers tot stampende Klezmer. Veelvraten dus, die aan de donkere kant van het bestaan altijd wel een plek vinden waar je kunt dansen en weten hoe je in iets melodramatisch altijd wel een lach kunt zien. De zweterige concerten van deze Ieren zijn altijd een spektakel dat al allerlei concertzalen en kroegen in Europa op zijn kop heeft gezet. En niet alleen dat, ze stonden ook al op het legendarische Glastonbury Festival en afgelopen januari op Eurosonic. Hun debuutalbum 'After The Sherry Went Round', dat in augustus uitkwam, is een collectie songs die ze de afgelopen vier jaar maakten. De plaat staat vol met aanstekelijke songs met duistere verhalen over verraad, wraak, angst en minachting, die worden gebracht op een gigantische snelheid en met daverende energie.          

Auteur

redactie