IJlst maakt zich op voor nieuwe overtuinenfair

IJlst

IJlst staat zaterdag 3 juni van 10.00 tot 17.00 uur in het teken van de overtuinenfair. Het sfeervolle evenement trok vorig jaar circa 1500 toeschouwers. De organisatie hoopt dat aantal dit jaar te overtreffen.

Dit jaar zijn er zo’n 50  hippe, creatieve en inspirerende standhouders te vinden langs de overtuinen aan de Eegracht. Een deel komt uit de regio, een aantal zijn inmiddels een vaste waarde gebleken en ook ieder jaar zijn er weer nieuwe. Ieder heeft een plekje in een overtuin of in de kerk of op de brug en biedt waren te koop aan, heeft wat te vertellen en/of laat wat zien.  

Lekker flaneren, ‘sneupen’ en shoppen, eten en genieten, er is veel te beleven, aldus Barbara Haagsma namens de organisatie. Oude ambachten, de bleektûn, de nieuwste woonaccessoires en kleding. Er zijn mooie schilderijen en leuke keramieken kunstobjecten te bewonderen en te koop. Een Fries suikerbrood en een wijntje ontbreken niet. Mooi antiek en leuke brocante spullen zijn er genoeg, stoere tuinmeubelen of een gezellig plantje; het is te koop. Dit jaar is er ook een Kindermarkt; de kinderen van IJlst zijn uitgenodigd om ook ‘standhouder’ te zijn. Zij zullen hun spulletjes of kunsten op het oude schoolplein laten zien.

De Overtuinenfair wordt ieder jaar voor het goede doel georganiseerd, ditmaal ‘IJlst hartveilig’, het IJlster skûtsje ‘Striidber’ en Stichting jeugd en jongerenwerk IJlst. Zij zullen op de fair aanwezig zijn en toelichten waar zij onze bijdrage voor gaan gebruiken. De opbrengst wordt voornamelijk bij elkaar gebracht door de standhouders, een deel van hun bijdrage gaat naar het goede doel en u als bezoeker, het entreegeld gaat rechtstreeks naar de goede doelen. Verder zijn er nog sponsoren en vrijwillige giften die het samen mogelijk maken ieder jaar weer mensen blij te maken.  Ook is er op zaterdag 3 juni een ‘Bjusterbaarlik’ muzikaal Festival in IJlst, georganiseerd door Stichting jeugd en jongerenwerk IJlst. Vanaf 14.00 uur gaan daar de ‘stemmen’ los. Het is om de hoek van de fairlocatie.


Auteur

redactie