Landschappen Beintema bij Kunst & Colf

Oudemirdum

Bij Galerie Kunst & Colf aan de Sminkewei 10 in Oudemirdum is tot en met 16 juli een expositie van Dirk Beintema. 

te zien zijn landschappen van de kunstenaar die al jong geïnteresseerd was in kunst. Al op zijn dertienjarige leeftijd maakte hij zijn eerste olieverfje. Hij volgde de schildersopleiding op de ambachtsschool, werkte als etaleur en huisschilder, maar bleef geboeid door de klassieke schilderkunst en kopieerde aanvankelijke enkele oude meesters. Voor zichzelf begon hij portretten te maken, raakte vervolgens onder de indruk van de Haagse school en verdiepte zich in dorpsgezichten en landschappen en dat doet hij tot de dag van vandaag. Zijn stijl is in de loop van tijd steeds expressionistischer geworden. Met name het noordelijke landschap brengt hem nog steeds in vervoering.

Auteur

redactie