Yung Internet en Johnny Mars in Bolwerk

Sneek

Yung Internet speelt vrijdag 26 mei in Het Bolwerk in Sneek. Een dag later is het de beurt aan Johnny Mars & The Northern European Jazz Orcestra.

Onder het motto 9 podia, 6 donnies, 5 tapes, 3 dudes en 1 Dixi startte Yungh Internet 8 april  de “Dixitour" waarbij vrijdag 26 mei Het Bolwerk wordt aangedaan. Alhoewel de meest Yung Internet fans weten hoe het er aan toe gaat bij een show is deze tour totaal. Misschien is ’t het verhaal wat ze willen gaan vertellen? Of komt het dan toch door die gekke WC-dame inclusief Dixi on stage? Misschien is het de aanwezigheid van een bepaalde prins uit noord? Of is het de aanwezigheid van Victoire en Festus a.k.a. de Sexbeesten uit Nijmegen, inclusief hun nieuwe dansmoves. Tijdens hun eerst clubtour gaan de drie Amsterdamse hiphopgasten het publiek trakteren op een geheel eigen wijze. Zanger en harmonica virtuoos Johnny Mars wordt zaterdag begeleid door het Northern European Jazz Orchestra, onder leiding van Kurt Weiss. Een interessante cross over tussen de Blues & Jazz die opgezet is voor een breder publiek. Het repertoire bestaat uit onder andere nummers van B.B. King, Ray Charles, Johnny Mars en bekende bluesstandards. De Amerikaanse blueslegende Johnny Mars bespeelt zowel de mondharmonica als de chromatische mondharmonica als geen ander. Ook de stem van Johnny is precies wat er van een legendarische bluesheld verwacht mag worden. Samen met The Northern European Jazz Orchestra brengt Johnny Mars een programma waarin de blues en jazz samenkomen. Onvervalste bluesklassiekers worden afgewisseld met bijvoorbeeld een inspirerende uitvoering van Summertime, waarin de jazzy kant van Johnny wordt belicht.        

Auteur

redactie