Dekdweilers en shantyzangers openen watersportseizoen

Woudsend

De Dekdweilers en shantyzangers openen zaterdag 22 april het watersportseizoen in Heeg, Woudsend en Gaastmeer.

In Heeg, Gaastmeer en Woudsend zijn er feestelijkheden tussen 13.00 en 18.00 uur. In Heeg vooral met een Dekdweilersfestival en in Woudsend vooral met een Shanty-plus Festival. Maar er is veel meer. Verbindend element tussen de festivals is een vaarverbinding tussen Heeg en Woudsend, met twee klassieke salonboten. Bezoekers kunnen doorlopend gratis heen en weer varen tussen beide dorpen. Een leuke vaartocht over het Heegermeer en de Woudsenderrakken. Tussen Heeg en Gaastmeer is een gratis pendeldienst met klassieke, Amerikaanse schoolbussen. In alle dorpen is ook voldoende gratis parkeergelegenheid. De feestprogramma’s van Heeg, Gaastmeer en Woudsend vullen elkaar op bijzondere wijze aan. Braderie en Preuvenement van Heeg vinden plaats in het feestelijk versierde centrum van het dorp. Inwoners en winkeliers bieden allerlei lekkere hapjes en drankjes aan. Ook vindt er een opwindende flyboard-demonstratie plaats. Voorafgaand aan de festiviteiten is er in Heeg de tweede OVH FIT en Frij Run. Het gevarieerde parcours van deze hardloopwedstrijd is uitgezet rond het waterrijke gebied van Heeg. VIn Gaastmeer is er een gezellige braderie in het centrum. In Woudsend zijn er - naast de koren en muziekgroepen - een watersport-, een kunstnijverheid- en een streekmarkt en ook allerlei verrassende kinderattracties, waaronder een kindertheater. Aan het Dekdweilfestival in Heeg nemen dit jaar zes dweilorkesten deel. Op het Shanty-plus Festival in Woudsend zingen vijf shantykoren, op vier verschillende podia. Ze worden afgewisseld door vier muziekgroepen met Schotse en Ierse Folksongs. Te gast zijn bovendien, om de beurt, drie dweilorkesten uit Heeg. Voor de bezoekers van Heeg en van Woudsend liggen programma’s en plattegronden klaar, die ervoor zorgen dat iedereen op tijd het optreden van zijn of haar keuze kan volgen. Als knallende afsluiter verzamelen rond 18.00 u alle dekdweilorkesten zich op de Syl in Heeg en blazen het watersportseizoen voor geopend. Woudsend sluit om 17.30 u het festival af met een spectaculaire samenzang van alle vijf shantykoren, bij de nieuwe havenkom aan de Waechswal.

Auteur

redactie