Maurice van Hoek in Bolwerk

Sneek

Maurice van Hoek & band staan vrijdagavond in het Bolwerk. In het voorprogramma Sascha Elisah.

Maurice van Hoek schrijft songs over zijn leven als reiziger, dwaler en alle problemen die hij tegenkomt in relaties en vriendschap. Tijdens een reis naar Amerika heeft hij zijn stijl gevonden. Zijn debuutalbum bevat songs over diep verliefd worden maar moeten loslaten, verder gaan en jezelf vinden in situaties waarin je goed moet anticiperen en impulsief beslissingen moet durven maken. Een echte levensreis. Invloeden haalt hij uit klassieke country en americana muziek, zoals James Taylor en de Eagles, maar ook moderne songwriters zoals Ryan Adams zijn een inspiratiebron. Die liefde voor country deelt hij met Douwe Bob, waarmee hij in december 2015 al in Het Bolwerk te zien was. Zijn band werd ongeveer 5 maanden na de terugkomst van Maurice gevormd, toen hij al zijn ervaringen had omgezet in nummers en op zoek was naar muzikanten die begrepen waar hij naar toe wilde met zijn muziek. Hij vond David Gram, Stan de Kwaadsteniet, Danny van 't Hoff en Rafael Schwiddessen en samen met deze muzikanten arrangeerde ze de nummers. Het album “Live Forevermore” is opgenomen in een oud klooster afgeschermd van de bewoonde wereld in Noord-Limburg onder leiding van Wannes Salomé. Die leverde een plaat af met een prachtige sound, die doet denken aan de Eagles, Joni Mitchell, Bob Dylan en Crosby, Stills & Nash en daar eigenlijk geen moment voor onderdoet. Het voorprogramma wordt verzorgd door Sascha Elisah. Met haar heldere stemgeluid brengt zij melodieuze popliedjes waarin onmiskenbare country-invloeden te horen zijn. Na op haar achttiende een jaar open mics afgelopen te hebben in Nashville heeft deze singer-songwriter duidelijk een eigen geluid gevonden. Met haar gitaar weet ze lieflijke muziek te maken met een intieme sfeer.      

Auteur

redactie