Deense jeugdkorpsen treden in Sneek op met lokaal muziektalent

Sneek

Twee jeugdkorpsen uit Denemarken geven op zondag 9 april samen met de Bogerman Bigband en het Frysk Jeugd Fanfare Orkest een concert in Sneek. In het gebouw van csg Bogerman staan afwisselend een Deens en een Fries orkest met elkaar op het podium. Het gratis toegankelijke optreden vormt na het VERS! Festival (4 februari) en het Súdwest Festival (19 maart) een nieuwe stap richting At the Watergate, dat volgend jaar in Sneek plaatsvindt.

Symfonieorkest KOUSY met Troels Lund Nielsen als dirigent en de Concertband Kolding onder leiding van Bob Vonk arriveren op vrijdag 7 april in Nederland voor een korte tournee. Naast Amsterdam en Amstelveen staat ook Sneek op de speellijst van de twee talentvolle groepen van de Kolding Musikskole. Het concert in Sneek is mede dankzijk Cultuurconnectie tot stand gekomen. Cultuur Kwartier Sneek is met Kunstencentrum Atrium aangesloten bij deze landelijke brancheorganisatie voor cultuureducatie. Berni Dijkerman (Cultuur Kwartier Sneek): ,,Jens Bloch, de directeur van Kolding Musikskole, was vorig jaar via Cultuurconnectie bij ons te gast. Hij was onder de indruk van ons kunstencentrum en wat wij allemaal aan kunsteducatie aanbieden. Jens wilde graag terugkomen voor een concert met leerlingen van beide muziekinstellingen, waarbij jongeren elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren.” Syde van der Ploeg, docent groot koper bij Cultuur Kwartier Sneek, is de dirigent van het Frysk Jeugd Fanfare Orkest (FJFO). Anne Oosterhaven staat voor de Bogerman Bigband, met daarin traditiegetrouw veel leerlingen van Kunstencentrum Atrium. De kans is groot dat KOUSY en Concertband Kolding volgend jaar opnieuw naar Sneek komen, dan voor At the Watergate (8 - 11 mei). Bij dit muziekspektakel zullen naar verwachting ruim 7000 jongeren uit heel Europa in Sneek en omgeving optreden. “Ik denk dat beide orkesten straks zeer enthousiast huiswaarts keren”, aldus Berni Dijkerman.,,Hopelijk weten KOUSY en Concertband Kolding in Denemarken meer groepen warm te maken voor At The Watergate.” Het gezamenlijk optreden KOUSY (DK), Concertband Kolding (DK), Bogerman Bigband en Frysk Jeugd Fanfare Orkest is zondag 9 april van 15.30 tot 17.30 uur in csg Bogerman aan de Hemdijk 2 in Sneek.    

Auteur

redactie