Schotse harpiste op Atrium harpdag

Sneek

De Schotse harpiste Cheyenne Brown geeft op zondag 9 april een concert tijdens de Atrium Harpdag van Kunstencentrum Atrium in Sneek. Ook verzorgt ze twee workshops. De Atrium Harpdag is een initiatief van Marije Vijselaar, harpdocent bij Kunstencentrum Atrium, en harpwinkel ‘De Zingende Snaar’.

De Atrium Harpdag staat in het teken van de Schotse harp. Brown geeft twee workshops, voor beginnende/gevorderde spelers en voor vergevorderde harpisten. Daarnaast verzorgt Vijselaar de workshop ‘Tackle a Jig’ om de vingers op te warmen. Ieder niveau is daarbij welkom, maar de nadruk ligt op beginner/intermediate (een tot vier à vijf jaar les). Deelnemers aan alle workshops dienen hun eigen harp mee te nemen, gestemd op 440 hz. Muziekstandaards en stoelen zijn aanwezig. De inloop is vanaf 10.30 uur. De workshops beginnen om 11.00 uur. Ray Mooers, eigenaar en bouwer van Dusty Strings-harpen, geeft een lezing over hoe in zijn bedrijf harpen worden gemaakt en er is een expositie van Keltische harpen. De harpdag wordt afgesloten met het concert van Brown. Cheyenne Brown is geboren in Alaska maar woont al meer dan vijftien jaar in Schotland. Daar heeft zij zich heeft toegelegd op het lesgeven en optreden met de Schotse harp. Haar spel is vrij en creatief, waarbij Brown veel gebruik maakt van baslijnen, improvisatie en contrasten. Dit alles in de Schotse en Amerikaanse traditie. Naast haar internationale lespraktijk werkt Cheyenne samen met bands als Bluegrass/Schotse mix North Atlantic Project en de wereldmuzieksamenwerking Homebound. Ze vormt ook een duo met fiddler Tory Dugan. Met de groepen en als soloartiest heeft Cheyenne diverse albums uitgebracht. De harpdag is van 11.00 tot 15.45 uur.                

Auteur

redactie