Lezing over Lokaal voedsel bij Lewinski

Sneek

Voedselcoöperatie Ús Iten houdt woensdag 5 april om 19.00 uur haar eerste jaarvergadering bij culinair podium Lewinksi aan de Waterhoenstraat 2 in Sneek. Na het officiële gedeelte zal streekboer Jelmer Albada uit Sondel gaan vertellen over zijn bijzondere manier van biologische aspergeteelt. Molenaar Cees Nooteboom van Molen ’t Lam zal aansluitend vertellen over de producten die in zijn molen in Woudsend gemalen worden.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in lokaal voedsel en je hoeft je vooraf niet op te geven voor de vergadering en/of de lezing. De jaarvergadering begint om 19.00 uur, de lezingen zijn vanaf 20.00 uur. Ús Iten is de eerste voedselcoöperatie van Friesland. Ús Iten is opgericht door mensen uit Raerd, Jirnsum, Sibrandabuorren, Gau, Offingawier, Scharnegoutum, Sneek en IJlst die samen (h)eerlijk en gezond voedsel willen kopen bij boeren, tuinders en andere producenten. Bij voorkeur lokaal en biologisch. Deze coöperatieve vereniging organiseert inspirerende kookworkshops en excursies naar de deelnemende boeren en producenten. Ús Iten werkt met een eigen webshop waar leden verse en houdbare biologische producten kopen. Daarnaast biedt Ús Iten haar leden de mogelijkheid te bestellen bij De Streekboer Sneek en de bestelling af te halen in Sibrandabuorren. Leden van Ús Iten willen graag duurzaam en gezond voedsel consumeren met liefst direct contact met de boer of producent. De producten zijn bij voorkeur biologisch en lokaal geproduceerd. In de visie van Ús Iten zou er in ieder dorp of stad zo’n voedselcoöperatie moeten zijn.    

Auteur

redactie