Jubileumconcert Concordia met Jelle B

IJlst

Concordia IJlst viert op 1 april vanaf 20.00 uur in de Utherne in IJlst haar 120-jarig bestaan met een jubileumconcert met medewerking van Jelle B.

In het jubileumconcert maakt de fanfare uit IJlst, met ruim 50 leden in het A-korps onder leiding van dirigent Paulus de Jong, een muzikale reis gemaakt door 120 jaar Concordia. Dat betekent dat er zowel oude, zeer populaire muziek van vroeger gespeeld wordt als ook bijzonder populaire muziek van vandaag de dag. Een zeer gevarieerd programma dus. Met filmmuziek van “Back tot he Future” gaat Concordia letterlijk terug in de tijd, waarin onder andere de oude mars “Hoch Heidecksburg” wordt gespeeld,  de prachtige ouverture “Orpheus in de Onderwereld”,  het indrukwekkende “Lord of the Rings”, enz., en enkele verrassingen, o.a. van Mozart! Na de pauze heeft De Jong gekozen voor enkele recentere werken zoals “Ouverture to a New Age”, een prachtige solo voor bugeliste Evelien Wiersma genaamd “Tripartita”, een gedragen Schotse traditional “Banks of Doon” , een selectie van James Bond 007, enzovoort en ook na de pauze weer een aantal bijzondere verrassingen. Zanger/gitarist Jelle B., gaat samen met Concordia optreden. Jelle B. is een echte ras artiest. Overal waar hij het podium betreedt ontstaat meteen een geweldige en feestelijke sfeer, waar hij als geen ander op weet in te spelen. De Afterparty na afloop van het avond vullende jubileumconcert wordt door Jelle B ingevuld.        

Auteur

redactie