Boeijen en DEBASIC In Theater

Sneek

Frank Boeijen is met zijn Theatertoernee 2017 donderdag 23 maart in Sneek. Verder in Theater Sneek: Berget Lewis en band, FIFA Blatter en DEBASIC OP ZONDAG. 

Frank Boeijen, de Nijmeegse zanger en liedjesschrijver, mag zichzelf rekenen tot mede-grondlegger van de Nederlandstalige liedgeschiedenis. Dit theaterseizoen maakt Frank Boeijen het theater wederom tot zijn thuis voor een avondvullende muzikale reis. Een reis van 35 jaar in woorden en muziek. De bezoeker kan zich verwarmen aan een avond met bekende hits en nieuw materiaal in verrassende uitvoeringen. Frank Boeijen begon in de jaren zeventig. Landelijk bekend werd hij met de Frank Boeijen Groep, waarmee hij in de jaren ’80 hits scoorde, waaronder Zwart wit, Kronenburg Park, De verzoening en Zeg me dat het niet zo is. Sinds begin jaren negentig werkt Frank Boeijen samen met verschillende muzikanten. Iedere theatertournee verrast hij zijn publiek weer met een muzikale greep uit zijn rijke oeuvre. Donderdag 23 maart om 20.15 uur aan de Westersingel. ‘Discover Berget Lewis’ is de meest persoonlijke kennismaking met Berget Lewis tot dusver. Een verhalend theaterconcert waarin Berget, met haar band, een kijkje achter de schermen van het artiestenbestaan geeft. Vrijdag vanaf 20.15 uur nemen ze je mee naar de oorsprong van haar muziek. De voorbereidingen, de repetities, de creatie, het gehele proces om uiteindelijk tot een voorstelling te komen. Berget maakt je deelgenoot van de bijzondere momenten aan de keukentafel waar haar eigen liedjes geboren worden en vertelt hoe de iconische songs, waar we Berget van kennen, haar geïnspireerd en gevormd hebben. ‘Discover Berget Lewis’ opent de ogen en geeft een kijkje in het leven op en naast het podium. FIFA BLATTER wordt een spectaculaire theatrale reconstructie van de ongekende corruptieschandalen rond de wereldvoetbalorganisatie FIFA. Aan het hoofd stond jarenlang Sepp Blatter. Wie is deze man en wat drijft hem? Wij bieden een ultiem kijkje achter de schermen. Wij openen hotelkamers, vergaderzaaltjes en skyboxen. Wij kruipen in de krochten van de ziel van Blatter en zijn trawanten. Wij geven Blatter nog één keer het podium om zichzelf voor eens en altijd van alle blaam te zuiveren. FIFA BLATTER!! De toneelvoorstelling zaterdag om 20.15 uur Fifa Blatter wordt gespeeld door onze nationale selectie. Acteurs uit het linker rijtje: Paul R. Kooij, Cees Geel, Mohammed Azaay, Peter Drost en Lotje van Lunteren. Regisseur en scripschrijver Tom de Ket is vooral bekend als helft van het snedige cabaretduo Van Houts en De Ket. Het grote publiek kent hem vooral als een van de initiatiefnemers van theatergroep ‘de Verleiders’ die de afgelopen jaren met veel succes stukken bracht over de mores in het Nederlandse bedrijfsleven.   DEBASIC speelt zondag om 15.00 uur in de Noorderkerkzaal met Wiebe Kaspers en Janneke Brakels. DEBASIC Xl is het orkest van onder andere het Slotconcert Sneekweek. Back to basic en op zoek naar de roots van weleer. Precies 25 jaar geleden startte de band als big band. Deze zondag geen strijkers (XL)maar wel met gelijkgestemden en niet de eerste de beste. Met Wiebe Kaspers en band gaan we samen, tegen elkaar (battle) maar ook solo. De mannen van Wiebe vlechten zich als lenige talenten het hele concert door in en om DEBASIC. Ook is de band altijd in goed gezelschap van vrouwen.    

Auteur

redactie