Concert van Wiltsje fan Paezens in Goënga

Goënga

Met een bijzonder concert van Wiltsje fan Paezens zondag 26 maart om 15.00 uur vindt de muzikale afsluiting plaats van het zondagmiddag concertprogramma in het kerkje van Goënga. 

Wiltsje fan Paezens bestaat uit drie volksmuzikanten: Hylke Tromp zanger-vioolspeler, zanger-gitarist Jan Willem Bleijswijk en accordeonist Joop de Jong. Het trio heeft zich een  bijzondere naam gekozen, ontleend aan de visserman uit Siderius de Granaet “het boek voor jongens boven de twaalf jaar” van Abe Brouwer. Wiltsje fan Paezens gebruikt geen microfoons of andere elektrische hulpmiddelen; de muzikanten komen zoals ze zijn en willen het liefst één zijn met het feest van het publiek. Originele Friese straatbalades, melancholische Ierse liederen, droevige levensliederen, “en als de minsken sjonge wollen, dan klappe ze it Frysk Lieteboek deryn”. Bij Wiltsje fan Paezens is het altijd anders dan anders.  

Auteur

redactie