Thriller Handmaiden in Filmhuis

Sneek

Het Filmhuis Sneek draait dinsdag 14 maart The Handmaiden. De film is vanaf 20.00 uur te zien in Cine Sneek.

The Handmaiden speelt in Korea, tijdens jaren ‘30, tijdens de Japanse kolonisatie. Een jonge vrouw, Sookee, is aangenomen als dienstmeisje door een rijke Japanse erfgename (Hideko).  Hideko leeft op een groot landgoed, afgesloten van de buitenwereld en in de macht van een tirannieke oom, die met haar wil trouwen. Maar Sookee heeft een geheim. Met de hulp van een oplichter, die zich uitgeeft voor een Japanse graaf, zijn er andere plannen voor Hideko. Deze spannende en opwindende thriller van meesterlijke regisseur Park Chan-Wook (Oldboy, Stoker) is geïnspireerd op de bestseller Vingervlug (Fingersmith) van de Britse schrijfster Sarah Waters.  

Auteur

redactie