Atrium-toetsenisten dagen elkaar uit in Noorderkerkzaal

Sneek

Drie toetsenvirtuozen van Kunstencentrum Atrium gaan op zondag 19 maart een muzikale ‘strijd’ aan tijdens een nieuwe editie van Topzondag met Koffiegeur in de Noorderkerkzaal in Sneek. Willem Aukema neemt zijn Hammondorgel mee, Kees Nottrot speelt op het kerkorgel en Jan van der Linden haalt alles uit onder meer een piano, synthesizer en iPad.

Topzondag met Koffiegeur is een serie kamermuziekconcerten van Cultuur Kwartier Sneek. De drie toetsenvirtuozen beginnen om 11.30 uur. Willem Aukema laat op de Topzondag met Koffiegeur de vele facetten van zijn Hammondorgel horen. Kees Nottrot speelt klassiekers van onder meer Bach en Camille Saint-Saëns. Jan van der Linden improviseert op de twee stukken die voorbij zijn gekomen met allerlei middelen: van de piano en synthezisers tot iPad en zelfs een iPhone. In een vloeiende overgang van zachte akoestische klanken naar hedendaags digitaal geweld. Topzondag met Koffiegeur is een serie kamermuziekconcerten in de Noorderkerkzaal in Sneek. Bij de optredens zijn vaak docenten betrokken van Kunstencentrum Atrium, onderdeel van Cultuur Kwartier Sneek. Veel Atrium-docenten zijn naast hun onderwijspraktijk actief in professionele ensembles. Een Topzondag met Koffiegeur geeft hen de gelegenheid om in een sfeervolle ambiance op te treden. Daarnaast wil Cultuur Kwartier Sneek met de Topzondagen de kamermuziek in Súdwest-Fryslân revitaliseren en een mooie traditie opbouwen.      

Auteur

redactie