,,Je moet vis vinden om ze te vangen”

Sneek

Edwin Bolhuis werd samen met Eric Planting onlangs tweede op het NK snoekbaarsvissen. Het duo is goed op elkaar ingespeeld en zoekt altijd naar de juiste visplek. Daarbij staat het plezier staat voorop.

Het is stilte na de ‘NK-storm’. De Sneker snoekbaarsvissers Douwe Luurs en Karel Weber sleepten er de eerste prijs binnen en vlak daarachter scoorden hun plaatsgenoten Eric Planting (50) en Edwin Bolhuis (29) de tweede plaats. ,,Missie geslaagd”, aldus laatstgenoemde. ,,Want we wilden de titel graag naar Sneek halen. Natuurlijk gun je het jezelf als team, maar de prijs is Douwe en Karel ook zeer gegund, het zijn doorgewinterde vissers.” Edwin vist al van jongs af aan. Opa Jan Calf zette hem aan de waterkant met een hengel en sindsdien is hij verknocht aan zijn hobby. ,,Je bent altijd buiten. De vrijheid en de ontspanning, waar tegelijk ook weer spanning bij komt kijken. Ik vind het heel leuk, gezellig samen met Eric weg zijn. Ik liep kranten in Eric zijn wijk en van het een kwam het ander. Sinds 2006 vis ik met hem, hij is als een vader voor me.” Lees het hele artikel vandaag in het Sneeker Nieuwsblad.

Auteur

redactie