Dijkema en M.O.P. in Het Bolwerk

Sneek

Joost Dijkema is vrijdagavond speciale gast tijdens de speciaal bieravond in Het Bolwerk. Zaterdag de exclusieve hiphop-show M.O.P. aan de Kerkgracht.

De Groningse Joost Dijkema heeft naam gemaakt als geweldige songwriter, fingerpicking gitarist en zanger. Virtuoze instrumentale nummers worden afgewisseld met heerlijke roots-songs. De oorspronkelijk uit Rolde afkomstige finger-picking gitarist staat bekend als een van de grootste muzikale talenten van het Noorden. Hij mixt invloeden uit de country, blues en folkmuziek tot een eigenzinnig en opwindend spel met snaren. De Volkskrant beveelde hem aan als niet te missen tijdens Eurosonic in Groningen. Hiphop grootheden M.O.P. komt voor het eerst naar het noorden van Nederland voor een exclusieve show. Zaterdag  staan zij op het Sneker poppodium samen met Gyverstyle, DJ Sniper en host Bedeac. Het hiphopduo uit Brooklyn, NY, ontleent hun naam aan de lokale straatbende waar ze ooit hun 'carrière' begonnen. Hun eerste release, 'How About Some Hardcore?', stond op de soundtrack van House Party 3 en werd een underground hit. Grotere bekendheid kwam pas bij release van het vierde album 'Warriorz' in 2000. De twee singles van het album, 'Ante Up' en 'Cold As Ice', kregen uitgebreide airplay. Nog meer commercieel succes kwam met een contract met Roc-A-Fella Records, het label van Damon Dash en Jay-Z - en een guest appearance op het album van laatstgenoemde. In 2005 tekende M.O.P. een contract bij 50 Cent's G-Unit Records. Op het album 'Yearly Physical' staan bijdragen van een hele rits grootheden: Talib Kweli, Young Buck, 50 Cent, Lloyd Banks, Dr. Dre, Kanye West, Lil Scrappy, Bun B, Busta Rhymes, Mobb Deep, Madball, and Ill Bill.    

Auteur

redactie