Lezing Noord-Vietnam in bibliotheek Sneek

Sneek

Wiebe Biesma uit Herenveen vertelt donderdag 9 februari in bibliotheek Sneek over zijn motorreizen door Noord-Vietnam. Dit doet hij aan de hand van veel beeldmateriaal. De aanvangstijd van deze lezing is 19.30 uur. Het belooft een boeiende avond te worden.

De in Heerenveen woonachtige Biesma reist veel en kiest vaak voor Zuid-Oost Azië. Zijn favoriete land is Vietnam, waarbij hij een voorkeur heeft voor Noord-Vietnam. Dit land is nog niet ontdekt door het massatoerisme. De laatste vier keer dat hij Noord-Vietnam bezocht heeft hij een motor gehuurd. De wegen zijn soms zo slecht dat er geen bus kan rijden. In de provincie Ha Giang leven in kleine dorpjes nog zogenaamde ‘minorities’, etnische minderheden die hun onafhankelijkheid willen behouden. Ze hebben hun eigen mythen en sagen en lopen in kleurige klederdracht. Het contrast met de drukte en het lawaai van de grote steden is groot. Behalve landschap en cultuur komt ook het reizen, eten en slapen in Noord-Vietnam aan bod. Hoe reis je op eigen gelegenheid in dit land? Wat zijn de mooiste toeristische attracties?  En wat zijn de mogelijkheden om ze ook georganiseerd te bezoeken zonder eigen vervoer? Verder geeft Wiebe veel praktische tips voor het reizen door Azië. De 59-jarige Biesma reist meestal alleen. Van tevoren boekt hij alleen een vliegticket, de rest regelt hij ter plaatse. Inmiddels is hij 25 keer in Azië geweest. Meer info op website: www.bibliotheeksneek.nl en aanmelden is gewenst.          

Auteur

redactie