Pannakooi ‘vreselijk monster’

Sneek

De pannakooi op het speelveld in de Noorderhoek in Sneek is voor naaste omwonenden in een paar jaar tijd gevoelsmatig een ’vreselijk monster’ geworden dat garant staat voor ruzie met jongeren, kapotte spullen, misverstanden, irritaties tussen buurtbewoners en ergernissen naar de gemeente.

Het met een metalen constructie omzoomde voetbal/basketbalveldje is pal voor de deur van een aantal bewoners van de Wassenberghstraat aangelegd. Bij overleg in de aanloop naar de uitvoer van de plannen spraken ze hun ongerustheid al uit. Een van de doeltjes ligt nu namelijk pal voor hun voortuintjes. De vraag destijds of het veldje niet een kwartslag kon worden gedraaid was niet realiseerbaar volgens de gemeente ,,Omdat er dan wortels zouden worden beschadigd. Vlak nadat het pannaveld klaar was zijn de struiken nota bene weggehaald”, zegt Jeroen van der Bij, een van de aanwonenden die veel last zegt te hebben van over het doel vliegende ballen die tegen de ramen stuiteren en voor schade aan voortuinspullen en auto’s zorgen. De frustraties daarover lopen op. Voor nog meer ergernis zorgt oudere jeugd tot vaak tot na het middernachtelijk uur de pannakooi en omgeving als hangplek heeft uitgekozen. Rumoer en herrie van onder andere scooters houdt kinderen uit de slaap. Er blijkt ook veel geluid te halen uit de stalen constructie van de pannakooi. Lees het hele artikel vandaag in het Sneeker Nieuwsblad.

Auteur

redactie