Muzikale zondagmiddag in Theater

Sneek

Lone van Roosendaal, Paul de Munnik, Tet Rozendal en twee muzikale voorstellingen staan de komende dagen op de rol in het Theater Sneek.

Lone van Roosendaal brengt vrijdag 20.15 uur aan de Westersingel met Op een mooie Pinksterdag een ode aan de grote componisten van het Nederlandse lied; Bos, Bannink en Stokkermans. Een avond lang genieten van grote klassiekers als ‘Op een mooie pinksterdag’ en ‘Telkens Weer’. Verrast worden door herontdekte muzikale pareltjes. Van ‘De Fabeltjeskrant’ tot ‘Zeg ‘ns AAA’; meegesleept worden door evergreens die behoren tot het muzikale DNA van Nederland. Met drie top-solistes; Lone van Roosendaal, Annick Boer en Renée van Wegberg, begeleid door een live-orkest o.l.v. Eric van Tijn. Het oeuvre van Harry Bannink, Ruud Bos en Joop Stokkermans is van onschatbare waarde voor de Nederlandse muziekgeschiedenis. Van filmmuziek tot commercials, van ballads tot protestsongs, van televisieleaders tot kinderliedjes. Een uniek en verrassend concert. In het voorjaar van 2016 presenteerde Paul de Munnik, zaterdag vanaf 20.15 uur in Sneek, zijn eerste album ‘Nieuw’. Dit seizoen staat hij in de theaters met de gelijknamige voorstelling, gebaseerd op de liedjes van dat album. Alleen. Slechts gewapend met een piano, een gitaar. En een stem. Hij onderzoekt hoe hij gekomen is, waar hij nu is. Waar de inspiratie ligt en wie zijn voorbeelden waren. Hij kijkt de weg terug die hij gegaan is om zijn nieuwe richting te kunnen bepalen. En doet wat hij het liefste doet: Zingen. Paul de Munnik haalt adem en gaat door. Tet Rozendal is zaterdag 20.15 uur met met Nachtvlinder in de NoorderkerkzaalEen rups wordt uiteindelijk een vlinder. Maar dit gaat niet vanzelf. Net als de Nachtvlinder heeft Tet moeten worstelen om zich te bevrijden van haar cocon en om haar prachtige vleugels uit te kunnen slaan. Tet houdt van de nacht want in de schaduwen van de nacht is er ruimte voor spotlights, fantasie en inspiratie. In deze vierde solovoorstelling is Tet openhartiger dan ooit. Eerder gingen haar succesvolle voorstellingen over anderen; Over Marlene Dietrich, Wonderdokters en Mata Hari. Nu is ze klaar om de sluiers van haar eigen leven af te werpen. Ze vertelt openhartig over haar belevenissen in de liefde, over angsten en het najagen van dromen. Ze fladderde rond in het nachtleven van Londen om terug te keren met een verpletterende show. Zondag om 14.30 uur Irish Christmas met An intimate evening in Theater Sneek. Als de Ieren kerst vieren kan dat alleen maar uitmonden in een onvergetelijk muzikaal feest. Laat het maar aan Fergal Ó Murchú over. De grootmeester van de traditionele Ierse muziek, die al elf prestigieuze muziekprijzen in de wacht sleepte met zijn producties, heeft een nieuwe kerstshow in de startblokken staan die het publiek nog lang zal heugen. Fergal’s muzikale talent, zowel vocaal als instrumentaal, is legendarisch. Hij brengt een ensemble met de beste traditionele instrumentalisten van Ierse bodem mee, met klassieke instrumenten als de Keltische harp, de uilleann pipes en de bodhrán, maar ook een strijkerssectie.   Tegelijkertijd speelt het KamerFilharmonie Der Aa onder leiding van Jacob Slagter het Hamlet concert in de Noorderkerkzaal.        

Auteur

redactie