Symfo Classic in Bolwerk

Sneek

 Symfo Classics komt zaterdag met The Best Of Symphonic Rock naar het Bolwerk in Sneek. 's Middag is er een bas- en gitaardag met masterclasses van Joost Vergoossen en Jan van Olffen. 

Symfo Classics staat garant voor één van de meest indrukwekkende tributeshows die er is. Klassieke hits van Yes, Genesis, Pink Floyd, Marillion, Manfred Mann’s Earth Band, ELO, Alan Parsons Project en Procol Harum en veel meer in één optreden. Op veler verzoek gaat Symfo Classics in 2016 nogmaals een ode te brengen aan dit onverwoestbare, veelomvattende en verre van belegen genre. Niet alleen doorgewinterde fans worden op hun wenken bediend. Omdat meer dan de helft van het repertoire een notering heeft in de Top 2000, spreekt Symfo Classics juist een breed publiek van muziekliefhebbers aan. Symfo Classics telt maar liefst drie topvocalisten: Cindy Oudshoorn, Edward Reekers en Martin van der Starre. Cindy en Edward waren jarenlang de herkenbare stemmen van de symfonische rockformatie Kayak. Martin is bekend van de succesvolle rockmusicals ‘Woodstock the Story’, ’Jesus Christ Superstar’ en ‘We Will Rock You’. De fantastische band staat onder leiding van Joost Vergoossen (onder andere Kayak en Het Goede Doel). Hij werd door het magazine ‘Gitarist’ maar liefst twee keer uitgeroepen tot ‘Beste Gitarist van de Benelux’. Voor het concert van Symfo Classics (zaal open 20.00 uur) komen 's middags vanaf 13.00 uur gitarist Joost Vergoossen en basgitarist Jan van Olffen s ’middags naar Het Bolwerk om masterclasses te geven. Joost Vergoossen behoort tot de absolute top van de Nederlandse gitaristen. Door de lezers van het vakblad Gitarist werd hij in 2012 en 2013 zelfs verkozen tot Beste gitarist van de Benelux. De Limburger heeft zijn status verkregen door zijn werk met onder andere Ilse de Lange, Kayak, Het Goede Doel en de muziekproductie Symfo Classics. Zijn kennis en ervaring deelt Joost Vergoossen graag met anderen. Zo is hij docent popmuziek aan het Acrus College in Heerlen. Daarnaast heeft hij nu ook een exclusieve Masterclass samengesteld. Op een vlotte en gedreven wijze belicht hij daarin alle facetten van het gitaarspelen en het muzikant zijn. Natuurlijk speelt hij tijdens zijn college ook een aantal stukken van zijn laatstverschenen solo-album Breaking The Cycle.    

Auteur

redactie