Di Gojim zaterdag in Treemter Balk

Balk

Di Gojim komt zaterdag om 20.30 uur met de voorstelling 'Gein' naar zalencentrum de Treemter in Balk.

Di Gojim is een fenomenale formatie die al vele jaren de klezmer en aanverwante muziekstromen met veel passie en humor speelt voor publiek in binnen- en buitenland. In 1988 verenigen een club niet-Joodse muzikanten zich onder de geuzennaam Di Gojim. Het eerste professionele klezmerorkest van Nederland is een feit. Van meet af aan belichten zij de theatrale kant van de klezmer. De heren van Di Gojim maken furore met een geheel eigen versie, pittig gekruid met Balkan-traditionals en zigeunerklanken, afgemaakt met een toefje jazz. Filmische beelden en circus­achtige clownerieën maken de concerten tot een belevenis. De nieuwe muziektheatervoorstelling van Di Gojim is gebaseerd op verhalen van de Jiddische schrijver en Nobelprijswinnaar Isaac Bashevis Singer. Jaap Mulder heeft een aantal van deze verhalen omgezet in een satirische monoloog. In humoristische anekdotes voert hij een Jiddische Faust op, die de spot drijft en op sublieme wijze het menselijk onvermogen fileert. Eigen composities worden afgewisseld met de vertrouw­de mix van Balkan, Jiddische muziek, Gypsy en chanson. Verrassende beelden, Jiddische lied­teksten en de vertrouwde humoristische virtuositeit van Di Gojim vormen de ingrediënten van een unieke voorstelling. Kaarten voor de voorstelling kunnen worden gekocht bij Schildersbedrijf Klijnsma aan de Van Swinderenstraat 44 in Balk. Voor het bestellen van kaarten kan men ook terecht op nutgaasterlan-sleat.nl en vanplan.nl.

Auteur

redactie