La fille inconnue in Filmhuis

Sneek

La fille inconnue van de gebroeders Dardenne staat op de rol tijdesn het Filmhuis Sneek in Cine Sneek op dinsdag 22 november.

In La fille inconnue gaat het over Jenny, een jonge, sociaal betrokken, huisarts in Seraing, nabij Luik. Op een avond nadat de praktijk gesloten is, wordt er aangebeld, maar ze besluit niet meer open te doen. De volgende dag wordt een jong meisje dood gevonden aan de Maas. Het blijkt het meisje te zijn dat voor haar deur stond. Jenny voelt zich schuldig en zet alles op alles om de identiteit van het meisje te achterhalen zodat ze niet anoniem begraven wordt. Haar zoektocht blijkt niet zonder risico’s en langzaamaan wordt duidelijk welk drama zich heeft afgespeeld. La Fille Inconnue is meer doordacht dan doorvoeld, onderkoeld, maar dat wil nog niet zeggen dat de Dardennes hun vakmanschap kwijt zijn. Ook nu getuigen ze van een coherente en consistente visie op de maatschappij, ook nu weten ze waar ze hun haast fysiek observerende camera moeten plaatsen, ook nu weten ze personages op te voeren die bij blijven.

Auteur

redactie