Bolwerk: Beartooth en rockabilly

Sneek

Beartooth speelt vrijdag in het Bolwerk. Zaterdag aan de Kerkgracht onder de naam Snake Ranch een rockabilly festival.

Beartooth is een Amerikaanse hardcore punk band, in 2012 opgericht door Caleb Shomo in Columbus, Ohio. De band heeft net zoveel affiniteit met stampende metalcore als met old-school punk, vintage screamo, en de hardere poppunk, en brengt dat allemaal met een beetje theatrale extravagantie. In de twee jaar sinds hun debuutalbum uitkwam is Beartooth met een enorme kracht in de scene voor harde muziek gekatapulteerd. De clips van het album Disgusting, zoals“The Lines”, “Beaten in Lips”, “In Between” en “Body Bag”, werden meer dan 10 miljoen keer bekeken op YouTube. Onderhand trok de band de wereld over met bands als Slipnot, Pierce The Veil, Bring Me The Horizon en Sleeping With Sirens en in de Vans Warped Tour. Recent kwam hun tweede album Aggresive uit en nu mag de band als headliner door Europa en de UK gaan touren. Deze show in Het Bolwerk, zaal open om 18.30 uur, is de enige Nederlandse show.   Support komt van Vanna en Trash Boat. Vanna is een knoertharde hardcore punk band uit Boston, Massachusetts, die al 12 jaar tourt en zijn platen uitgeeft bij het roemruchte punklabel Epitaph. Het Engelse Trash Boat is een band van vijf jonge honden die energieke poppunk maken met een typisch Britse tongval. Na de succesvolle eerste editie van het rockabillyfestival 'SnakeRanch' in april staat zondagmiddag vanaf 15.00 uur een veelbelovende tweede editie met een gevarieerd programma voor alle liefhebbers van hillbilly, Rock ’n Roll en 50’s style. Naast optredens van twee bands en de lekkere plaatjes van dj Thunder Bee kun je ook terecht voor een old fashioned haircut door Bigsby Rockin’ Barber, en er is speciale merchandise en lekker eten. Echte Rockabilly uit de 50′s, ongepolijst en rauw! Dat is waar Junior Marvel & the Hi-Tombs voor staat! Zij spelen eigen werk, maar ook nummers van artiesten als Carl Perkins en Johnny Burnette. Met veel ervaring in andere bands kwam dit trio in 2007 bij elkaar. In 2012 kwam de huidige drummer erbij om de Hi-Tombs een nieuwe Boost te geven. Junior Marvel, bekend van onder andere the Hi-Flyers, is het nieuwste lid van de band en hij houdt met zijn grooves de sfeer er goed in. De mooie contrabas die aan de frontzanger is gekluisterd maakt het plaatje van deze mannen compleet.      

Auteur

redactie