Simone Kleinsma zondag in Sneek

Sneek

  In het Theater Sneek de komende dagen Oeloek, Tijn Docter en Jules Croiset, Purper, Servaes Nelisen & Ilse Warringa en Simone Kleinsma.

  OpSchmùck morgen vanaf 20.15 uur is een voorstelling over te veel franje, overbodige versiering en loze beloftes. In een tijd waarin alles verkoopbaar is en aan de man gebracht moet worden, komt Oeloek met nu al de meest legendarische theater-mega-hit-sensatie- life changing – bucketlist vernietigende- oerknal-overtreffende voorstelling van het seizoen!*   Tijn Docter, Jules Croiset komen met Bint van Bordewijk naar Sneek. De Bree is een leraar die een weg­gepeste collega van klas 4d, bijge­naamd de Hel, mag vervangen. Hij wordt daarin bijgestaan door directeur Bint, die een systeem van tucht heeft ontwik­keld. Wat volgt is een psychologi­sche strijd die het hele schooljaar zal duren. Totdat er iets gebeurt dat niemand aan zag komen. Is Bint zo gestaald als hij altijd heeft doen voorkomen? BINT, vrijdag in Theater Sneek, is een tijdloos verhaal over de vraag waar we het meest bij zijn gebaat: discipline of chaos. Herkenbaar voor iedereen!   Ze waren het niet van plan. Echt niet. PURPER (opgericht in 1980!) was voltooid verleden tijd. Punt. Tot Erik Brey, Alfred van den Heuvel en Frans Mulder, los van elkaar, vanuit verschillende hoeken, nét iets te vaak kregen te horen: “Waarom doen jullie het niet nog es? Het publiek wil lachen, wil mooie liedjes, vertrouwde namen en gezichten, kortom: wil PURPER.” Dat is de trend. Toen begon het ook bij Erik, Frans en Alfred weer te ‘kriebelen’. Wat zou er gebeuren als ze nog één keer…? De tijd zal het leren, want…ze doen het! Ze komen terug. Kort en hevig. Zoals de seizoenen. Met een splinternieuw programma samen met het nieuwe muzikale multitalent Diederick Ensink. Uiteraard zullen een paar ‘gouwe ouwe’ niet ontbreken. Gebracht door vier heren in rok zaterdagavond om 20.15 uur. Popje hou je muil is de voorstelling van Servaes Nelisen & Ilse Warringa zaterdag om 20.15 uur in de NoorderkerkzaalBij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht bij elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. In Popje hou je muil (alle schoenen de deur uit) werkt Servaes voor het eerst samen met Ilse Warringa. Het huwelijk van Ferry (Servaes) en Meta (Ilse) zit in een flinke dip en ook hun Schoenenhuis Fermeta kan een frisse wind gebruiken. Daarom bedenken Meta en Ferry ‘De Knotsgekke Snuffeldagen’, waarbij alle schoenen de deur uit moeten. Zal dit de weg openen naar een nieuw begin? Een muzikale komedie vol absurde, herkenbare en burleske scènes. Urgente vrolijkheid in sombere tijden.   Na twee succesvolle eigen shows en veelvuldig geprezen hoofdrollen in musicals is Simone Kleinsma terug in de theaters met een nieuw solo programma. Een buitenkans om de vrouw achter de vedette beter te leren kennen. ‘Simone!’ is een intieme en persoonlijke theatershow met een absolute hoofdrol voor haar prachtige stem. De veelzijdige Simone – zangeres, musicalster, kleinkunstenaar en actrice haalt herinneringen op en deelt anekdotes die zondagmiddag om 14.30 uur voor verrassingen zullen zorgen.    

Auteur

redactie