Jubileumconcert Shantykoor Top en Twel Sjongers

Oppenhuizen

Shantykoor Top en Twel Sjongers geeft zaterdag 12 november vanaf 20.00 uur in It Harspit in Oppenhuizen een jubileumconcert vanwege het 20-jarig bestaan. Deze feestavond wordt opgeluisterd door het optreden van een kinderkoor van CBS It Harspit en Achmea Culpa.

Wat in 1996 begonnen was als geintje met een groepje van nog geen handvol mannen is uitgegroeid tot een 34-koppige bemanning, 5 vaste muzikanten en 2 gastspelers, waarvan 4 dames. Nu 20 jaar later, een volwaardig Folk- en Shantykoor dat zich kan meten met welk ander Shantykoor dan ook. Het koor zingt met veel plezier naast Shanty’s ook Folksongs van over de hele wereld maar, vergeten ook niet de prachtige Friese liedjes ten gehore te brengen. Hoogtepunten uit de afgelopen jaren waren de liveoptredens voor Omrop Fryslân in het programma “Noardewyn” en het optreden bij Gurbe Douwstra in het programma “Radio Froskepôlle” met alleen een Friestalig programma. De afgelopen twee jaar staan de Top en Twel Sjongers ook in de Fryske top 100 met het nummer “De roas fan’t Fryske lân”, een vertaling van The Rose of Allendale in het Fries door de basgitarist Dicky Riemersma. Deze avond treden de Top en Twel Sjongers op samen met een voor deze gelegenheid samengesteld kinderkoor van de CBS It Harspit. In het kader van Talent school(t) Talent is het koor de uitdaging aangegaan met een 20-tal kinderen een kinderkoor samen te stellen en op te treden tijdens het jubileum. De leiding is in handen van Arjen Nossin. Met zeer veel trots presenteert het koor ook het gezelschap Achmea Culpa (Anke Bijlsma en Gerrit Haaksma) bekend van het “Teater Yn de Kroech”. Een aantal malen wordt in het programma de zaal omgedoopt tot de kroeg “De Bonte Bok” met alle hilarische verwikkelingen die zich daar afspelen.

Auteur

redactie