Aftrap Fryske Flairtje in Sneek

Sneek

 Wethouder Mirjam Bakker verzorgde vanmorgen de aftrap van de fairtrade-campagne Flairtje in de horeca.

In Sneek presenteerden enkele horecaondernemers  aan wethouder Bakker en belangstellenden hun Flairtje menu. In dit menu zijn tenminste drie fairtrade producten en één streekproduct verwerkt, meer mag natuurlijk ook. Doel van de campagne is de vraag naar Fairtrade en streekproducten in de horeca te stimuleren. Het Flairtje menu is tot 30 november te bestellen bij de deelnemende horeca in Fryslân, Flairtje komt oorspronkelijk uit Utrecht en is door ‘Het Faire Noorden’ overgenomen voor de drie Noordelijke provincies. ,,Dit is een mooi initiatief om dit naar het noorden te brengen en samen met lokale werkgroepen op te pakken, aldus wethouder Mirjam Bakker. Flairtje gaat niet alleen om Fairtrade, maar ook om streekproducten. Mooie producten die al volop in onze horeca verkrijgbaar zijn”. Dit onderstrepen de ondernemers Joris Hagting en Henk Hanenburg. Zij kopen hun producten graag lokaal in. Eric Hubers en Roos Hendriks van Royaal Belegd in Sneek zijn grote ambassadeurs van Fairtrade. Zij waren een van de eerste ondernemers die het certificaat Fairtrade kregen. Nu mochten zij de titel Fairtrade Restaurant in ontvangst nemen. Een Fairtrade Restaurant zet zich extra in voor duurzame economische ontwikkeling van mensen in ontwikkelingslanden door gebruik van Fairtrade producten; communicatie over Fairtrade; acties voor Fairtrade en maatschappelijk verantwoord ondernemen Zij voldoen ruimschoots aan deze criteria. Roos Hendriks zet zich ook in voor de Fairtrade Werkgroep Súdwest-Fryslân. Restaurant Aan de Gracht en Lokaal55 ontvingen hun Fairtrade certificaat van wethouder Mirjam Bakker.

Auteur

redactie