'Kommer en kwel' in Schuttersheuvel

Sneek

Het was alles behalve 'kommer en kwel' zaterdag tijdens de jaarlijkse gezellige middag van de Zonnebloem in wijkgebouw Schuttersheuvel in Sneek.

Na ontvangst met een kopje koffie of thee met oranjekoek, begon om 14.30 uur het smartlappenkoor 'Kommer en Kwel' met een aantal bekende liedjes die door de de ruim 90 gasten grotendeels meegezongen konden worden. Vervolgens kwam Heabeltsje de Jong van de Steenklip geheel op eigen wijze vertellen over haar dagelijkse bezigheden, waarbij de Ode aan de Rollator zeker niet ongenoemd mag blijven. Na de pauze maakte het koor "Kommer en Kwel" opnieuw haar opwachting. De liedjes werden nu beeldend ten gehore gebracht. Zo kwamen onder andere 'Kleine kokette Katinka' en 'de dame uit de hoogste kringen' van Nikkelen Nelis voorbij. Hoogtepunt was zeker het optreden van één van onze gasten die samen met het koor 'somewhere between' heeft gezongen. Heabeltjes de Jong kreeg nogmaals de gelegenheid een inkijkje in haar leven te geven. Zo heeft zij samen met buurvrouw Peereboom de sauna in Joure bezocht tijdens de damesdag.

Auteur

redactie