Gerben Gerbrandy kampioen  “Fryske boerepream” 2016

Terherne

 Gerben Gerbrandy uit Gauw veroverde zondag bij Terherne het kampioenschap  “Fryske boerepream” 2016.

Dit weekend waren er vijf wedstrijden in Terherne en het bleef tot de laatste minuut razend spannend wie  de wedstrijd zou winnen en wie zich kampioen 2016 mag noemen. Schipper Gerben Gerbrandy, burgemeester in Achtkarspelen en Spanker-zeiler, won met een kleine voorsprong en deze winnaar is met zijn boerenpraam “Sietse” de kampioen van 2016. De Onderneming , kampioen van vorig jaar met schipper Klaas Postma staat als nummer 3 op het podium.  En schipper Wiebe van der Pol werd een voortreffelijke tweede met zijn “Reidplûm” In totaal streden veertien boerepreamen van de vereniging “De Fryske Boerepream” om de kampioenstitel. In totaal waren er 15 wedstrijden uitgeschreven in onder andere Woudsend, Oudega SWF en Terherne. Van de 15 wedstrijden werden er 13 uitgezeild en twee afgelast vanwege  te weinig wind. De inhaalwedstrijd op 20 augustus werd gecanceld vanwege te weinig deelnemers (laatste dag IFKS).

Auteur

redactie