Vaat- en spataderkeurmerk Antonius Ziekenhuis

Sneek

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord heeft wederom het vaat- èn het spataderkeurmerk ontvangen van de hart- en vaatgroep. De hart- en vaatgroep is de patiëntenvereniging voor mensen met een hart- of vaataandoening.

Om het Vaatkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen. Ook voor het spataderkeurmerk zijn specifieke criteria opgesteld. De criteria voor het spataderkeurmerk zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en -laboranten. Via www.hartenvaatgroep.nl is de lijst met de kwaliteitscriteria in te zien. De keurmerken van De Hart&Vaatgroep helpen patiënten een geïnformeerde keuze te maken voor een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum waar goede spataderzorg en vaatzorg worden aangeboden. De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl.

Auteur

redactie