Russkaja en Leoparta openen seizoen Bolwerk

Sneek

Russkaja en Leoparta openen zaterdag 24 september vanaf 20.00 uur het nieuwe seizoen in Het Bolwerk in Sneek.

Russkaja is precies het tegenovergestelde van easy Listening muziek. Russkaja – schrik der verschrikkingen van alle Russische volksmuziek – staat voor vette Oostenrijkse polka beats. Een mix van het beste van de muzikale werelden van ska, metal en balkandisco. De leden van de groep zijn de meest illustere musici van het Alpengebied, die beschikken over een kleurrijke mix van culturele achtergronden. Ze gieten deze verschillende culturele invloeden in een postmoderne versie van de Russische folk en verspreiden hun eigenzinnige muziek door heel Europa. Sinds 2010 raast Russkaja ook over de Nederlandse podia, waaronder grote Bevrijdingsfestivals, MadNes festival, Zeehelden, Big Rivers, Festival op ’t Eiland, Welcome To The Village, Appelpop en de Zwarte Cross. Met een nieuw album op zak gaat Russkaja op tour door Nederland en weten ze van elke show een feestje te maken. Support voor deze avond komt van de band Leoparte. Geïnspireerd door bands als The Cat Empire, Manu Chao en Sublime zijn ze samen gekomen om de wereld te laten dansen, springen, zingen en schreeuwen. Met zeven man en een hoop instrumenten bouwen ze een groot feest .

Auteur

redactie